Ads 468x60px

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Δύο νεογέννητα... λιγράκια

Ο
πατέρας τους είναι λιοντάρι, η μητέρα τους τίγρη κι αυτά λιγράκια (ligers). Ο λόγος για τα τρία σπάνια αιλουροειδή τα οποία γεννήθηκαν (το ένα εξ’ αυτών πέθανε σχεδόν αμέσως μετά την γέννα) προ ημερών σε συνθήκες αιχμαλωσίας σε ζωολογικό κήπο της Ταϊβάν.
Σαν κι αυτά, υπολογίζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Apple Daily, πως υπάρχουν σε ολόκληρη την υφήλιο μόλις άλλα δέκα. Βλέπετε, οι τίγρεις και τα λιοντάρια ερωτοτροπούν μόνο εάν τα βάλεις μαζί σε κλουβιά.
«Το λιοντάρι και η τίγρη βρίσκονταν στο ίδιο κλουβί από τότε που ήταν κουτάβια, εδώ και πάνω από έξι χρόνια», εξηγεί o ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου, Χουάνγκ Κουό-ναν, στον οποίο τώρα ενδέχεται να επιβληθεί πρόστιμο έως και 1.500 ευρώ για παράνομη εκτροφή άγριων ζώων.
Σημειώνεται πως εάν τα εν λόγω νεογέννητα μεγαλώσουν κανονικά, θα γίνει το καθένα σε μέγεθος όσο ο πατέρας του και η μητέρα του μαζί. Εξαιρετικά ιδιαίτερο υβρίδιο από άποψη χαρακτηριστικών, η λίγρης είναι το μεγαλύτερο αιλουροειδές της υφηλίου, αγαπάει το κολύμπι όπως η μητέρα της, και είναι κοινωνική όπως ο πατέρας της.
ΠΗΓΗ

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ