Ads 468x60px

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

θιβετιανά Μαστίφ

Μια νέα ράτσα σκύλου - φύλακα που φτάνει μέχρι και τα 82 κιλά είναι το νέο αγαπημένο "αξεσουάρ" της κινεζικής ελίτ.
Τα ....θιβετιανά Μαστίφ έρχονται πλέον να προστεθούν στα πολυτελή αυτοκίνητα, στα διαμάντια και τα ρούχα με την υπογραφή των διάσημων μόδιστρων της Δύσης στα οποία επενδύουν οι πλούσιοι Κινέζοι.
Σκοπός τους να ξεχωρίσουν από τη μάζα και να
 αποκτήσουν τα δικά τους σύμβολα στάτους, εξηγούν οι αναλυτές, προσθέτοντας ότι μέσα στην επόμενη 5ετία η Χώρα του Κόκκινου Δράκου θα είναι η μεγαλύτερη αγορά αγαθών πολυτελείας στον κόσμο.
"Μια νέα όμορφη γυναίκα, μία Λαμποργκίνι και ένα Μαστίφ είναι όλα όσα πρέπει να έχει ένας πλούσιος άνδρας από τη Βόρεια Κίνα", μετέδωσε πρόσφατα το πρακτορείο Χinhua
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πέρυσι μια γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων απέκτησε ένα συμπαθές τετράποδο στην αστρονομική τιμή του μισού εκατομμυρίου δολαρίων!
Ο Γιου Ουένφα εκτρέφει σκυλιά Μαστίφ, σε μια φάρμα έξω από το Πεκίνο.
Αγόρασε το πρώτο του καθαρόαιμο το 1990, σήμερα διαθέτει περισσότερα από 40 και χρεώνει γύρω στις 15.000 δολάρια για να διαθέσει ένα από τα θηλυκά του για ζευγάρωμα!
Δεν είναι ο μόνος που θησαυρίζει από τα Μαστίφ και τα υπόλοιπα σύμβολα - φετίχ της ανώτατης τάξης της Κίνας.
Καθώς οι κάτοικοι της χώρας γίνονται πλουσιότεροι, αλλάζει ο τρόπος ζωής τους, όπως επίσης και οι καταναλωτικές τους συνήθειες.
Στα σύμβολα του πλούτου ανήκουν πλέον, εκτός από τα πανάκριβα αυτοκίνητα, τα καθαρόαιμα άλογα, το ελεφαντόδοντο, αλλά και οι ....αποξηραμένοι ιππόκαμποι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.
'Ε.Τ'.

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ