Ads 468x60px

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Κακοποίηση ζώων είναι και η εγκατάλειψη Διαδήλωση των φιλόζωων χθες, Παγκόσµια Ηµέρα των Ζώων, στη Βουλή ,

Τα παιδιά από µικρή  ηλικία θα πρέπει, σύµφωνα µε τα µέλη των  φιλοζωικών οργανώσεων, να αποκτούν φιλοζωική κουλτούρα
«Η φόλα είναι θάνατος», έγραφε το πανό που κρατούσε µία γυναίκα ενώ ένα δεύτερο είχε φωτογραφίες κακοποιηµένων ζώων. Δεκάδες µέλη φιλοζωικών οργανώσεων µαζί µε τα κατοικίδιά τους επέλεξαν να γιορτάσουν χθες την Παγκόσµια Ηµέρα των Ζώων µε συγκέντρωση διαµαρτυρίας µπροστά από τη Βουλή.

Κ ύριο αίτηµα των διαδηλωτών ήταν η αλλαγή του νόµου – η κακοποίηση ζώων από πληµµέληµα να γίνει κακούργηµα – ώστε αυτό να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους σκέπτονται να κάνουν µια τέτοια πράξη. Οπως εξηγούν στα «ΝΕΑ» υπεύθυνοι των οργανώσεων, τα κρούσµατα αυτά είναι πλέον καθηµερινό φαινόµενο.

Αποτροπιασµός
Εδεσε στην καρότσα του αυτοκινήτου του δύο σκυλιά και κυκλοφορούσε στους δρόµους της Κορίνθου. Η πράξη του 60χρονου προκαλεί τις τελευταίες µέρες σοκ στους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνοµία και σχηµατίστηκε εις βάρος του δικογραφία. Και δεν είναι η µόνη αποτρόπαιη πράξη που καταγγέλλουν τα µέλη των φιλοζωικών οργανώσεων.

«Το τελευταίο διάστηµα έχουµε περισσότερα κρούσµατα, πιο βίαια, και µην ξεχνάµε ότι τώρα πια οι περιπτώσεις κακοποίησης γίνονται πιο εύκολα γνωστές», σηµειώνει η κ. Ειρήνη Μολφέση, πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Οµοσπονδίας.


Τον Σεπτέµβριο δεκάδες ήταν οι καταγγελίες για κακοποιήσεις που δέχτηκαν οι φιλοζωικές οµάδες. Ενδεικτική είναι η περίπτωση στην πόλη της Καλαµάτας, όπου σκύλος βρέθηκε κρεµασµένος από µία ελιά το πρώτο δεκαήµερο του Σεπτέµβρη. Υπολογίζεται πως κάθε µήνα οι κακοποιήσεις ζώων που φτάνουν στα γραφεία των οργανώσεων ξεπερνούν τις 30. «Ωστόσο, αυτές µαθαίνουµε. Υπάρχουν και δεκάδες άλλες που γίνονται για παράδειγµα σε χωριά και δεν έχουµε τη δυνατότητα να τις µάθουµε», επισηµαίνει η κ. Κριστιάνα Μπεργκ, δηµιουργός του φιλοζωικού µπλογκ Ηimaira.

Στο Διαδίκτυο
Χαρακτηριστικό είναι πάντως το γεγονός ότι πολλές από τις κακοποιήσεις ζώων δηµοσιοποιούνται στο Διαδίκτυο ή ανεβαίνουν σε δηµοφιλή µέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το facebook. Ενδεικτικό είναι το παράδειγµα ενός γκρουπ µε τίτλο «Θάνατος στα αδέσποτα», το οποίο προκάλεσε την αντίδραση των χρηστών.

Στη φωτογραφία του προφίλ εµφανίζονται τρεις νεαροί να κρατούν µαδέρια ενώ στη µέση βρίσκεται πεσµένος ένας σκύλος. Οι δύο από αυτούς έχουν σηκώσει τα ξύλα και είναι έτοιµοι να χτυπήσουν εκ νέου το ζώο. Τουλάχιστον 10 ιντερνετικές οµάδες µε εκατοντάδες µέλη δηµιουργήθηκαν, προκειµένου να κατέβει το συγκεκριµένο γκρουπ.

Φιλοζωική παιδεία
Το µεγάλο στοίχηµα, σύµφωνα µε τους φιλόζωους, είναι η σωστή ενηµέρωση. «Τα παιδιά θα πρέπει από νωρίς να µαθαίνουν και να ενηµερώνονται, έτσι ώστε να κρατούν µια υγιή στάση απέναντι στα ζώα», τονίζει η κ. Ιρις Καλφοπούλου, υπεύθυνη του φιλοζωικού συλλόγου stray. gr. Θα πρέπει, όπως συνεχίζει, να µάθουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κατοικίδιο, «πως η απόκτησή του έχει υποχρεώσεις, απαιτεί χρόνο αλλά και χρήµα».

ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ
Κύριο αίτηµα των διαδηλωτών η κακοποίηση ζώων από πληµµέληµα να γίνει κακούργηµα

«Οσοι κακοποιούν φαίνεται να το χαίρονται»

«ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΕΡΑ
από το γεγονός της αύξησης των κρουσµάτων βίας απέναντι στα ζώα, το ανησυχητικό είναι πως όσοι κακοποιούν φαίνεται να το χαίρονται» υπογραµµίζουν τα µέλη των φιλοζωικών οργανώσεων. «Και όλο αυτό µοιάζει να εξαπλώνεται σαν µία νέα µόδα. Ετσι, βλέπουµε ανθρώπους που πετούν µε δύναµη κουτάβια στο ποτάµι να χαίρονται ή άλλους να καίνε ζωντανές γάτες και να καυχιούνται πως αυτό που έκαναν είναι δείγµα αντρισµού», προσθέτει η κ. Μπεργκ. Κακοποίηση, πάντως, όπως προσθέτει, δεν είναι µόνο όταν κάποιος καίει, χτυπάει ή δηλητηριάζει ένα ζώο. «Κακοποίηση θεωρείται και η εγκατάλειψη, αλλά κι όταν κάποιος ιδιοκτήτης δένει το κατοικίδιο από το πόδι µε µικρή αλυσίδα, έτσι ώστε να µην µπορεί να κουνηθεί ή να έχει πρόσβαση σε τροφή και νερό». 

Aναδημοσιευση Απο τα Νεα

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ