Ads 468x60px

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Θεραπεία μέσω ζώων

Μία εναλλακτική, συμπληρωματική μέθοδος θεραπείας, η "pet therapy"- ή αλλιώς θεραπεία μέσω ζώων- κερδίζει έδαφος στη χώρα μας, αν και δεν έχει ακόμη ενταχθεί σε κάποιο επίσημο θεραπευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, όπως συμβαίνει σε
χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.
Σκυλιά, γάτες, ωδικά πουλιά, κουνελάκια, ψάρια, χελώνες, ινδικά χοιρίδια, άλογα και γενικά κάθε είδους ζώο, που είναι φιλικό προς τον άνθρωπο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για "pet therapy". Τελευταία, μάλιστα, στο εξωτερικό άρχισαν να χρησιμοποιούνται δελφίνια, αλλά και αγροτικά ζώα, όπως μικρά pet γουρουνάκια.
Αυτή η μορφή θεραπείας, σύμφωνα με επιστημονικές ανακοινώσεις που έγιναν στο εξωτερικό, ενδείκνυται για κάθε ηλικίας άτομα με νοητικά προβλήματα (αυτισμό, σύνδρομο DOWN), για άτομα με συναισθηματικά προβλήματα, για άτομα που πάσχουν από Αλστχάιμερ (Alzheimer) ή άνοια, για άτομα με ψυχολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα, για ασθενείς που πάσχουν από AIDS και κατάθλιψη.
Μάλιστα, υπάρχει μελέτη σε ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα, στην οποία καταγράφεται αισθητή βελτίωση της κατάστασής τους.

ΑΠΕ ΜΠΕ

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ