Ads 468x60px

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ζωγραφίζουμε άλογα σε κλασσικό στυλ ψευδοβιτρώ

1. Η επιλεγμένη

2. Το σχέδιο που έχουμε ζωγραφίσει

3. Περνάμε το περίγραμμα, αν θέλετε να διευκρινήσετε αναλυτικά πως περνάμε ένα περίγραμμα μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο «Περίγραμμα».

4. Ξεκινάμε να δουλεύουμε τα χρώματα.
Από ποιο σημείο θα αρχίσετε να καλύπτετε το σχέδιο με χρώμα είναι δική σας επιλογή. Εγώ θα ξεκινήσω από το άλογο που είναι στο πρώτο πλάνο, δηλαδή αυτό  που φαίνεται ολόκληρο.
Κάτω από το γυαλί πρέπει να τοποθετήσετε λευκό πανί για να διαχωρίζονται τα χρώματα σας, διότι σε σκούρο πανί θα φαίνονται διαφορετικές αποχρώσεις χρωμάτων.
Θα ήθελα να σας τονίσω ότι δεν πρέπει να υπάρχει απόσταση ανάμεσα στο περίγραμμα και το χρώμα, αλλά και να μη ξεφεύγετε από τα όρια του περιγράμματος, σε περίπτωση που ξεφύγετε θα λερώσετε το άλλο κομμάτι.
Για να αραιώσετε το χρώμα χρησιμοποιούμε το διάφανο σμάλτο.
Δίπλα σας πρέπει να έχετε ένα βαζάκι με νέφτι και ένα καθαρό πανάκι. Μπορούμε να δουλεύουμε με ένα πινέλο αρκεί κάθε φορά που αλλάζετε χρώμα βουτάτε το πινέλο μέσα στο νεφτι και το σκουπίζετε με πανάκι. Εάν δεν ακολουθείτε αυτή την διαδικασία τα χρώματα δεν θα φαίνονται καθαρά!
Εάν θέλετε η δουλειά σας να είναι ημιδιάφανη, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το μαύρο και το λευκό γιατί είναι καλυπτικά χρώματα. Αναλυτικά τη διαδικασία αραίωσης χρωμάτων την εξηγώ στο άρθρο…..
Δεν υπάρχουν κανόνες είναι απλά δικές μου συμβουλές για τον τρόπο που δουλεύω.
5. Ξεκινάμε με την κάλυψη χρωμάτων του φόντου.


Μπορείτε να καλύψετε όλο το κομμάτι με ένα χρώμα προτιμησή σας αλλά μπορείτε να κάνετε έτσι όπως υποδεικνύω παραπάνω. Συγκεκριμένα δίπλα στην φιγούρα του αλόγου τοποθέτησα κίτρινο σμάλτο και ύστερα όταν φεύγουμε από τα κοντινά του σχεδίου τραβάμε ταυτόχρονα το χρώμα αραιώνοντας με το διάφανο σμάλτο. Με αυτή την τεχνική πετυχαίνουμε την αίσθηση του όγκου.
6. Σε αυτή την εικόνα φαίνεται ότι η δουλειά μας είναι ημιδιάδανη.
7. Και αυτό είναι το τελικό μας αποτέλεσμα.

Σας φαίνεται ότι είναι διαφορετικά αλλά είναι ακριβώς το ίδιο σχέδιο, απλά το πρώτο είναι τοποθετημένο σε λευκό φόντο και το δεύτερο απλά σηκωμένο στο φως, να σας διευκρινίσω ότι και από τις δύο πλευρές το σχέδιο είναι ίδιο έτσι ώστε να φαίνετε και από τις δύο πλευρές του.
Για αυτό με αυτή την τεχνική μπορούμε εύκολα να διακοσμήσουμε τις γυάλινες μας πόρτες, παράθυρα, διαχωριστικά και οτιδήποτε γυάλινο, για να διαπερνάει το φως μέσα από το βιτρώ και να δημιουργεί μια ζεστή και άνετη ατμόσφαιρα. Για να ευπαρουσιάσετε την ομορφιά της δουλειάς σας θα πρέπει να την αναδείξετε με κατάλληλο τρόπο, τον οποίο θα αναλύσουμε στα επόμενα άρθρα.

πηγή

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ