Ads 468x60px

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ιππασία ανάμεσα στην Κόνιτσα και τα Ζαγοροχώρια

Καβαλαρία πάνω στο απάτητο χιόνι με φόντο το ταμπλό βιβάν που λέγεται Ζαγόρι, βόλτα με άλογα στη χειμωνιάτικη φύση - υπερπαραγωγή, για να κάψετε θερμίδες χωρίς να λαχανιάσετε στιγμή.
Ανεβείτε στη βόρεια Πίνδο και πιάστε το χαλινάρι, να ζήσετε το δικό σας western ανάμεσα στην Κόνιτσα και τα Ζαγοροχώρια, με πρωταγωνιστές
εσάς και τα αλογάκια της Πίνδου.
Ακολουθείτε τις οδηγίες του GPS ως την Κόνιτσα, την ποταμούπολη του νομού Ιωαννίνων, χτισμένη στα 600 μέτρα υψόμετρο ανάμεσα στις γρανιτένιες συμπληγάδες του Γράμμου, του Σμόλικα και της Γκαμήλας.
Με υδάτινη διαδρομή που ξεκινά από τις πηγές της κοιλάδας Βάλια Κάλντα, ο ποταμός Αώος ταξιδεύει πενήντα χιλιόμετρα στα σωθικά της Ηπείρου για να σμίξει, εδώ στον κάμπο της Κόνιτσας, με τον παραπόταμό του το Βοϊδομάτη κι ενωμένοι να συναντήσουν πλάι στα αλβανικά σύνορα το Σαραντάπορο, πριν το μεγάλο ταξίδι στην Αδριατική.
Ανηφορίστε για την πλατεία της γραφικής κωμόπολης, με τοπωνύμιο σλάβικης ρίζας που σημαίνει αλογότοπος, ξεπεζέψτε από τα "άλογα" του Ι.Χ. κι ετοιμαστείτε για αξέχαστη καβαλαρία στην όχθη του Βοϊδομάτη, στα όρια του εθνικού δρυμού Βίκου - Αώου, ανάμεσα στην Κόνιτσα και το κουκλίστικο Ζαγοροχώρι Αρίστη.
Αμαζόνες και Κένταυροι της Ηπείρου.
Δίνετε ραντεβού στο αγρόκτημα "Τρία Ποτάμια" έξω από την Κόνιτσα, με θέα το φαράγγι του Βίκου. Ακόμα κι αν δεν έχετε το ταλέντο του βραζιλιάνου ολυμπιονίκη της ιππασίας Αλβάρο Ντόντα, θα καταφέρετε να καβαλικέψετε με σέλα ή σαμάρι την Λούνα, τη Ρούσα, την Ήρα, για βόλτα μέσα στο πλατανόδασος.
Δώδεκα άλογα και πουλάρια, όχι όποια κι όποια, αλλά της φυλής της Πίνδου, "την πλέον αντιπροσωπευτική φυλή αλόγων του ορεινού τύπου για τον ελλαδικό χώρο, άλογα από τη ράτσα τους εξαιρετικά υπομονετικά και συνεργάσιμα με τους αναβάτες", εξηγεί ο κ.Νίκος Κυρίτσης, ιδιοκτήτης της εταιρείας εναλλακτικού τουρισμού No Limits με έδρα την Κόνιτσα, που διοργανώνει καβαλαρίες στην περιοχή.
Οι εκδρομές είναι για αρχάριους, ακόμα και για αναβάτες εξ απαλών ονύχων, καθώς "παιδιά από έξι, επτά χρονών μπορούν να κάνουν και μόνα τους βόλτα με το άλογο, ενώ τα μικρότερα πιτσιρίκια στην αγκαλιά του μπαμπά ή της μαμάς".
Delete στους ήχους της πόλης.
Tune in στη χλαπαταγή των αλόγων, πάνω στο πυκνό χαλί των φύλλων και των βελανιδιών μέσα στο δάσος.
Ακόμα κι αν έχει χιονίσει και το έχει στρώσει, θα χαρείτε την σπάνια εμπειρία της καβαλαρίας πάνω στο χιόνι, απολαμβάνοντας το ονειρικό, λευκό τοπίο ολόγυρά σας.
Αν το επιτρέπει ο καιρός και η στάθμη του νερού του Βοϊδομάτη, θα βιώσετε το γκραν φινάλε του ιππικού περιπάτου, μπαίνοντας δηλαδή καβάλα στο άλογο μέσα από το ποτάμι!.
Εδώ, συνδυάζετε καβαλαρία και φυσική άσκηση με bird watching αφού όλο και κάποιος ερωδιός μπορεί να ξεπεταχτεί μέσα από τις φυλλωσιές.
Επιπλέον, μπορείτε έφιπποι να επιδοθείτε σε sightseeing: κατά τη διάρκεια του ιππικού σας περιπάτου θα περάσετε δίπλα από μοναδικά αξιοθέατα της περιοχής, όπως το μονότοξο γεφύρι της Κλειδωνιάς, καμωμένο με περισσή τέχνη από Ηπειρώτες μαστόρους της πέτρας το 1853, σύνορο για τον εθνικό δρυμό Βίκου - Αώου.
*  Πού: Για την καβαλαρία απευθυνθείτε στο No Limits (www.nolimits.com.gr/, τηλέφωνο 2655 0 23 777.
*  Τι θα φορέσετε: Ίσιο παπούτσι για να περνά στον αναβατήρα του αλόγου και υποχρεωτικά κράνος που θα σας δώσουν οι διοργανωτές της ιππικής εκδρομής.
*  Must: Τόσες θερμίδες κάψατε με την ιππασία, αμαρτία να πάνε χαμένες.
Αναπληρώστε τις με την ονομαστή μπουγάτσα του "Αντώνη" στην παλιά πόλη της Κόνιτσας, με τη σούπερ προβατίνα στα κάρβουνα του Λουλούμπα στο "Αδιέξοδο".
Κατεβείτε από το άλογο, μόνο για να συνεχίσετε την εξερεύνηση στα Ζαγοροχώρια, 46 ορεινά πετράδια του νομού Ιωαννίνων, από την κουκλίστικη Αρίστη και το διάσημο Πάπιγκο ως την Low profile Βωβούσα.
*  Check-in: Ενδεικτικά, στην Κόνιτσα ξενοδοχείο "Γεφύρι" (2655 0 23 780) στην είσοδο της χαράδρας του Αώου δίπλα στο πέτρινο γεφύρι, "Konitsa Mountain Hotel" (www.konitsahotel.gr), για να χαλαρώσετε στο spa μετά το galloping στη ράχη της Λούνα, boutique hotel "Χάμκω" www.hotelhamko.gr αναπαλαιωμένο αρχοντικό στην παλιά πόλη.
Ζέφη Οικονόμου

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ