Ads 468x60px

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ταξίδι για καλό σκοπό

Αν έχετε οικολογικές ευαισθησίες, διάθεση περιπέτειας ή είστε απλώς Τοξότης, συνδυάστε τις επόμενες διακοπές σας με εθελοντική εργασία και ταξιδέψτε σε εξωτικές τοποθεσίες για να βοηθήσετε στη διάσωση και την προστασία της άγριας ζωής. Εξηγήστε στους δικούς σας ότι τα καγκουρό στην Αυστραλία έχουν την ανάγκη σας και τα πάντα στην Κίνα φωνάζουν «βοήθεια» και το όνομά σας, και πακετάρετε τα απαραίτητα για την πρώτη από τις απίθανες περιπέτειες της ζωής σας. Καμιά φορά, η οικολογία μπορεί να προστάζει ένα ταξίδι πιο μακρινό από αυτό μέχρι τον μπλε κάδο της ανακύκλωσης.

Άγρια άλογα στη Νότιο Αφρική
Βοηθήστε στην
ομαλή επιστροφή κακοποιημένων αλόγων επιδείξεων στο άγριο τοπίο των ακτών της Νοτίου Αφρικής, φροντίζοντας για την καθαριότητα και τη διατροφή των αλόγων, αλλά και τη συντήρηση των στάβλων. Σας ακούγεται κουραστικό; Η μέρα σας θα τελειώνει με ιππασία στις αφρικανικές παραλίες και σε εξωτικά μονοπάτια, ίσως παρέα με τον γοητευτικό εθελοντή καουμπόι που γνωρίσατε, ενώ η περιπέτεια θα ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή με ξενάγηση σε off road διαδρομές με 4x4 και βόλτες στις κοντινές παραλίες με σκάφος.
Κόστος: Tο www.realgap.com προσφέρει διαμονή 2 εβδομάδων, διατροφή καθώς και τη μεταφορά σας από και προς το αεροδρόμιο East London στη Νότιο Αφρική. Τα εισιτήρια μετ’ επιστροφής για το Γιοχάνεσμπουργκ θα σας κοστίσουν γύρω στα 583 ευρώ με τις αερογραμμές Iberia (www.aitickets.gr) και από εκεί θα πετάξετε τοπικά στο αεροδρόμιο East London.

Γιγάντια πάντα στην Κίνα
Γνωρίζετε τα πάντα, τα γλυκά αυτά φιλήσυχα ζωάκια με τα ολοστρόγγυλα μαύρα μάτια που μασουλάνε μπαμπού; Πολύ γλυκά έτσι; Ωραία, τώρα σκεφτείτε αυτή τη γλύκα σε μέγεθος XXL και υποσχεθείτε ότι θα κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να γλιτώσετε από εξαφάνιση τα γιγάντια πάντα της Κίνας, αφού έχουν απομείνει λιγότερα από χίλια σε όλο τον κόσμο. Βοηθήστε στη διάσωσή τους και γνωρίστε την κινεζική κουλτούρα, προσφέροντας την εθελοντική σας εργασία στο Κέντρο Πάντα της Xi’an που φιλοξενεί περίπου 300 πάντα. Το κέντρο βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Qingling και οι εθελοντές φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του κέντρου. Στα καθήκοντά σας περιλαμβάνεται η φροντίδα των μωρών πάντα, αλλά και η φροντίδα άλλων ζώων της τοπικής πανίδας, όπως μικρότερα κόκκινα πάντα, μαύρα ελάφια και χρυσές μαϊμούδες.
Κόστος: Μέσα από το www.i-to-i.com, δύο εβδομάδες εθελοντισμού στο κέντρο με διατροφή θα σας κοστίσουν περίπου 934 ευρώ, ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής μέχρι το Πεκίνο με KLM θα σας κοστίσουν γύρω στα 749 ευρώ (www.airtickets.gr).

Κανγκουρό στην Αυστραλία
Γίνετε η νέα Ms Boss και ζωντανέψτε στα μάτια σας τα όμορφα πλάνα της ταινίας Αυστραλία, δηλώνοντας εθελόντρια σε ένα καταφύγιο για κανγκουρό, κοάλα και άλλα είδη της αυστραλιανής πανίδας. Το Καταφύγιο Άγριας Ζωής εκτείνεται σε 30.000 τ.μ. στο δυτικό μέρος του νησιού Kangaroo στη νότιο Αυστραλία. Οι εθελοντές έχουν τα δικά τους δωμάτια και κοινόχρηστο σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο. Σε ένα πανέμορφο τοπίο κοντά στη θάλασσα, οι εθελοντές έχουν μια γεμάτη μέρα που ξεκινά με τη φροντίδα των ζώων και περιλαμβάνει συντήρηση των εγκαταστάσεων του καταφυγίου και ξεναγήσεις στους επισκέπτες του. Το μόνιμο προσωπικό θα σας δείξει τα αξιοθέατα της γύρω περιοχής, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε την κοντινή παραλία Hanson Bay, που είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών, για να κολυμπήσετε, αλλά και για να δείτε από κοντά τα δελφίνια που κολυμπούν εκεί.
Κόστος: Μέσα από το www.realgap.co.uk, δύο εβδομάδες εθελοντισμού στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Αυστραλίας στο νησί Kangaroo, με εξασφαλισμένη τη στέγαση και τη διατροφή σας καθώς και τη μεταφορά σας από και προς το Kingscote θα σας κοστίσουν 553 ευρώ. Η πτήση μετ’ επιστροφής για την Aδελαΐδα θα σας κοστίσει περίπου 1.557 ευρώ με KLM (www.airtickets.gr) και από εκεί μπορείτε να πάρετε κάποια εσωτερική πτήση για Kingscote.

Αιλουροειδή και μαϊμούδες στη Βολιβία
Δεν ακούγεται πολύ εξωτικό; Το καταφύγιο άγριων ζώων Inti Wara Yassi (intiwarayassi.org) έχει την έδρα του στη τροπική Βολιβία και επικεντρώνει τη δράση του στην προσαρμογή άγριων ζώων που είχαν αιχμαλωτιστεί από λαθρέμπορους ζώων. Φανταστείτε μόνο το επόμενο καυτό ραντεβού σας που θα σας παρακολουθεί με το στόμα ανοιχτό, καθώς θα του περιγράφατε πώς περιποιηθήκατε τα τραύματα ενός πούμα και συμπληρώστε την αίτησή σας. Το καταφύγιο λειτουργεί αποκλειστικά με τη βοήθεια εθελοντών που φροντίζουν για τη διατροφή και την περίθαλψη των ζώων που πολλές φορές είναι τραυματισμένα και υποσιτισμένα, αλλά και καθαρίζουν και χτίζουν τα κλουβιά τους. Η μέρα σας θα ξεκινά στις 07:30 και θα τελειώνει στις 18:00 και η δουλειά σας περιλαμβάνει καθήκοντα, όπως να βγάζετε περίπατο πούμα και τζάγκουαρ και να ξεναγείτε τους επισκέπτες του καταφυγίου, ενώ θα μείνετε σε ξενώνες που λειτουργούν μέσα στο καταφύγιο.
Κόστος: 14 μέρες (αυτό είναι το λιγότερο χρονικό διάστημα που μπορείτε να δηλώσετε εθελόντρια), με στέγαση και τρία γεύματα την ημέρα στο καταφύγιο Inti Wara Yassi θα σας κοστίσουν 113 - 139 ευρώ. Τα αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής θα σας κοστίσουν γύρω στα 1.200 ευρώ με British Airways (www.airtickets.gr).

Ελέφαντες στην Ταϊλάνδη
Το φυσικό πάρκο ελεφάντων στο τροπικό δάσος του Chiang Mai προσφέρει καταφύγιο σε ορφανούς και τραυματισμένους ελέφαντες. Το πάρκο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Lek Chailert, που μπήκε στη λίστα των ηρώων της Ασίας του περιοδικού Time το 2005 για την προσπάθειά της να προσφέρει ένα καταφύγιο στους ελέφαντες της Ταϊλάνδης, που πολλές φορές γίνονται θύματα εκμετάλλευσης σε τσίρκα και τουριστική βιομηχανία. Οι εθελοντές φιλοξενούνται μέσα στο πάρκο σε παραδοσιακές καλύβες από μπαμπού. Αν θεωρείτε το χαλάρωμα στην μπανιέρα μία από τις βασικές σας ανάγκες, μη δηλώσετε συμμετοχή, αφού θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ντους με βρόχινο νερό και ασιατικές τουαλέτες καταμεσής της ζούγκλας. Στα θετικά οι βραδινές βόλτες στη ζούγκλα πάνω στους νέους τεράστιους γκρι φίλους σας. Θα ζωντανέψετε κάθε όνειρο που κάνατε μικρή, διαβάζοντας τις περιπέτειες του Μόγλη.
Κόστος: Το φυσικό πάρκο ελεφάντων (elephantnaturepark.org/volunteer) σάς προσφέρει μία βδομάδα φιλοξενίας μαζί με γεύματα και τη μεταφορά σας από και προς το πάρκο στην τιμή των 267 ευρώ. Τα αεροπορικά εισιτήρια από και προς το αεροδρόμιο της Chiang Mai κοστίζουν γύρω στα 741,61 ευρώ με Gulf Air (www.airtickets.gr).

Θαλάσσιες χελώνες στη Καραϊβική
Κολύμπι δίπλα σε δελφίνια, βόλτες σε τροπικά μονοπάτια και, φυσικά, ρούμι της καλύτερης ποιότητας... Αυτή είναι η ζωή στην Καραϊβική και μπορείτε να την απολαύσετε, εφαρμόζοντας απλώς το «σιγά τα αβγά» για τις θαλάσσιες χελώνες στην Κόστα Ρίκα. Το Gandoca-Manzanillo, Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής βρίσκεται στην παραλία Gandoca στα νότια παράλια της Κόστα Ρίκα στην επαρχία της Limón, σε μια πολύ πλούσια βιολογικά περιοχή με ποικιλία ειδών που αντιπροσωπεύει πάνω από το 2% των ειδών που υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πάνω από το 27% της συνολικής γης της Κόστα Ρίκα καλύπτεται από εθνικά πάρκα και προστατευμένες περιοχές. Οι εθελοντές που δουλεύουν στο καταφύγιο έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε ένα σπάνιο οικοσύστημα που περιλαμβάνει παραλία με κοραλλιογενείς υφάλους και τροπικό δάσος, αλλά και να γνωρίσουν την κουλτούρα και τις παραδόσεις της Καραϊβικής. Οι εθελοντές μπορούν να επιλέξουν για τη διαμονή τους ανάμεσα σε κοινά δωμάτια μαζί με άλλους έξι εθελοντές και φιλοξενία σε σπίτια ντόπιων οικογενειών. Αν δηλώσετε συμμετοχή, θα έχετε άφθονο ελεύθερο χρόνο τη μέρα, αφού η εργασία σας για την προστασία των εκκολαπτόμενων αβγών γίνεται το βράδυ, ενώ δικαιούστε και ένα ρεπό την εβδομάδα.
Κόστος: Μέσα από το www.realgap.co.uk μπορείτε να κλείσετε δύο εβδομάδες εθελοντικής εργασίας, με διατροφή, με 552 ευρώ. Τα αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής θα σας κοστίσουν 1.301 ευρώ με Alitalia (www.airtickets.gr) και από εκεί μπορείτε να βρείτε εσωτερική πτήση για το διεθνές αεροδρόμιο Juan Santamaria στην Alajuela.
glamour

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ