Ads 468x60px

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στον Ζωολογικό Κήπο Τρικάλων


Πήγε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στον Ζωολογικό Κήπο Τρικάλων και φρίκαρε...
Τρομάρα τους, δεν κοιτανε την τύφλα τους, τίγρεις και λιοντάρια τους μάρανε να έχουν…
Μετά από καταγγελίες πολιτών για την κατάσταση του Ζωολογικού Κήπου στα Τρίκαλα, την έλλειψη προσωπικού, κτηνιατρικής φροντίδας και κατάλληλης διατροφής, στελέχη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ πραγματοποίησαν επιτόπια επίσκεψη.
Παρά την πρόσφατη ανανέωση των χώρων φιλοξενίας των ζώων, ο
Ζωολογικός Κήπος των Τρικάλων χρειάζεται άμεσα ριζική αναδιάρθρωση και αλλαγή της φιλοσοφίας, της μορφής και λειτουργίας του.
Πάγια θέση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με βάση την εμπειρία του στα αιχμάλωτα άγρια ζώα, είναι να μην χρησιμοποιούνται τα ζώα ως θεάματα ή αντικείμενα ψυχαγωγίας.
Κανένας στόχος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης δεν επιτυγχάνεται και δεν προκύπτει από την επίδειξη αιχμάλωτων ζώων.
Η κατάργηση των Ζωολογικών Κήπων ή κατ΄ελάχιστον η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για τη λειτουργία τους είναι το ζητούμενο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Στο πλαίσιο της 20ετούς ενασχόλησής του με τα άγρια ζώα σε αιχμαλωσία και των διεθνών συνεργασιών του με την ίδια ατζέντα (END CAP, IBA) Ειδικό Υπόμνημα με θέμα «Άγρια αιχμάλωτα Ζώα στην Ελλάδα» και σχετικά με τη διαχείριση αιχμάλωτων άγριων ζώων, μορφές αιχμαλωσίας τους στην Ελλάδα, το νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα και την Ευρώπη καθώς και προτάσεις θα κατατεθεί την προσεχή Τετάρτη από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Αύριο το πρωί ο Διευθυντής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, κ. Λάζαρος Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Χρήστο Λάππα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ομαλής λειτουργίας του Ζωολογικού Κήπου αλλά και να προτείνει επίσημα τη λειτουργία του Ζωολογικού Κήπου Τρικάλων ως Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιχμάλωτων Άγριων Ζώων που εντοπίζονται από τις Αρχές και κατάσχονται λόγω της παράνομης μεταφοράς τους.
Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ανάλογος χώρος που να εξυπηρετεί αυτή την ανάγκη, πλην των 2 ειδικών Καταφυγίων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όπου όμως σε φυσικό βιότοπο εξασφαλίζονται οι συνθήκες φυσικής και ομαλής διαβίωσης αιχμάλωτων αρκούδων και λύκων.

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ