Ads 468x60px

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο τετράποδος φονιάς της Ντάουνινγκ Στριτ



Μετά την απροσδόκητη εμφάνιση δύο μεγάλων μαύρων αρουραίων ή του ίδιου αρουραίου δύο φορές στην επίσημη κατοικία της πρωθυπουργικής οικογένειας στο Λονδίνο, εν ώρα ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης, οι υπεύθυνοι για την υγιεινή του κτηρίου αποφάσισαν να βάλουν τα μεγάλα μέσα και να αντιμετωπίσουν το κακό με την πλέον παραδοσιακή μέθοδο.
Έτσι, νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης, λίγο μετά τη μία, ένα φορτηγό παρέδωσε στον αριθμό 10 της περίφημης Ντάουνινγκ Στριτ έναν 4χρονο γάτο, ονόματι Λάρι ο οποίος καλείται να καθαρίσει το σπίτι από τον ανεπιθύμητο εισβολέα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειας ο πρώην αδέσποτος Λάρι έχει
τη φήμη αξιόμαχου κυνηγού ποντικών: "Έχει ανεπτυγμένα κυνηγετικά ένστικτα και τη διάθεση του αρπακτικού τα οποία καλλιέργησε όταν ζούσε στους δρόμους", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος προσθέτοντας ότι το αγαπημένο παιχνίδι του ζώου είναι ένας ψεύτικος ποντικός.
Ο Λάρι κατέφθασε στην πρωθυπουργική κατοικία κρυμμένος μέσα σε ένα κλουβί το οποίο ήταν καλυμμένο με μπλε ύφασμα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της οικογένειας, ωστόσο θεωρείται φιλικός προς τα παιδιά.
Το όνομα του Λάρι αντανακλά την υψηλή θέση του στην ιεραρχία των γάτων, καθώς είναι το υποκοριστικό του ονόματος Λόρενς (Laurence) που σημαίνει "στεφανωμένος με δάφνες".
Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά αιλουροειδών που έχουν φιλοξενηθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ, τα οποία ανεπισήμως καλούνται "Αρχηγός Ποντικοφάγος" στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Ο Χάμφρεϊ, υιοθετήθηκε από την Μάργκαρετ Θάτσερ το 1989, όταν εισέβαλε ως αδέσποτος στο ίδιο κτήριο και παρέμεινε φιλοξενούμενος εκεί μέχρι και τα χρόνια του Τζον Μέιτζορ.
Η βασιλεία του τελείωσε έξι μήνες μετά τη νίκη των Εργατικών στις εκλογές του 1997. Ωστόσο, η σύζυγος του Τόνι Μπλερ, Τσέρι είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που την ήθελαν να αντιπαθεί το ζώο και της απέδιδαν την υπαιτιότητα του διωγμού.
Ο έκπτωτος Χάμφρεϊ πέθανε τον Μάρτιο του 2006 στο σπίτι ενός δημοσίου υπαλλήλου, ο οποίος είχε αναλάβει να τον φροντίζει κατά τη διάρκεια της "συνταξιοδότησης" του.
Στη δεκαετία του 1920, η γάτα του πρωθυπουργού των Εργατικών Ράμσεϊ ΜακΝτόναλντ, ένας φημισμένος κηνυγός ποντικών, είχε αποκτήσει τον εν πολλοίς βασιλικό τίτλο "Ρούφος της Αγγλίας", αλλά χαϊδευτικά τον φώναζαν "Γραμμάτιο".
Στις δεκαετίας του '30 και του '40 τη θέση του κατέλαβε ο "Ποντικοφάγος του Μονάχου", ο οποίος παρέμεινε εν ενεργεία τόσο κοντά στον Νέβιλ Τσάμπερλεϊν, όσο και στον Γουίνστον Τσόρτσιλ.
Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Έντουαρντ Χίθ, το 1970, τη ζηλευτή θέση κατείχε ο Ουίλμπερφορς που αποσύρθηκε το 1986, για τον οποίο, σύμφωνα με τις φήμες, η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε αγοράσει μια κονσέρβα σαρδέλες κατά την επίσκεψη της στη Μόσχα.

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ