Ads 468x60px

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Σπάρκι καταλαβαίνει και ανταποκρίνεται σε χειρονομίες που του υποδεικνύουν να κάθεται, να ξαπλώνει και να σταματάει.
Ο Σπαρκι είναι κουφός, αλλά μαθήματα που του έδωσαν κρατούμενοι σε μια φυλακή και παιδιά σε ένα σχολείο κωφαλάλων έμαθε μερικές λέξεις στη νοηματική γλώσσα.
Ανταποκρίνεται σε χειρονομίες που τον καλούν να κάτσει, να ξαπλώσει, ενώ εκπαιδεύεται για να μάθει επιπλέον σήμερα που σημαίνουν «φαγητό» και «έξω».
Οι κρατούμενοι σε φυλακή του Μισούρι εκπαίδευσαν
τον Σπάρκι, ένα κουφό ντατσχάουντ και μετά ζήτησε από τη Σχολή Κωφών του Φούλτον να τον αναλάβουν. Σήμερα ο Σπάρκι έχει βρει στέγη στο σχολείο και φροντίδα από τα παιδιά που του έμαθαν επιπλέον λέξεις. Το σχολείο μπορεί μάλιστα να αναλάβει άλλο ένα κουφό σκυλί, τον Πίτι.
Ο Σπάρκι και ο Πίτι προέρχονται από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κρατούμενους της Σωφρονιστικής Υπηρεσίας του Μισούρι. Οι κρατούμενοι καλούνται να αναλάβουν και να εκπαιδεύσουν ζώα με προβλήματα συμπεριφοράς ή άλλα, που τα εμποδίζουν να βρουν σπίτι να τα υιοθετήσει.
Το πρόγραμμα αυτό σώζει σκυλιά που σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλονταν σε ευθανασία και ταυτόχρονα δίνει στους κρατούμενους την ευκαιρία να ασχοληθούν με μια εποικοδομητική δραστηριότητα.
πηγή

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ