Ads 468x60px

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Σκύλος, ο πιστότερος φύλακας

Στην κωμόπολη Γεσίλοβα, που ανήκει στο νομό Μους, πριν από μια εβδομάδα, ο ιδιοκτήτης ενός κοπαδιού προβάτων, ο Εμράχ Γιόζκορλου, διαπίστωσε ότι λείπει ένα νεογέννητο αρνί και ο ποιμενικός σκύλος, ο Καχραμάν (ήρωας), ο φύλακας - άγγελος του κοπαδιού του.
Ο ιδιοκτήτης περίμενε μια μέρα, περίμενε δύο, περίμενε τρεις, όμως ο σκύλος δεν φαινόταν πουθενά. Αυτό που συνέβαινε δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν.
Ο Καχραμάν έπαιρνε το κοπάδι από το μαντρί, το πήγαινε στα
λιβάδια και το βράδυ το έφερνε με ασφάλεια πίσω.
Χωρίς απώλειες.
Τι να είχε συμβεί άραγε;
Την τέταρτη μέρα αποφάσισε να τον ψάξει.
Τριγύρισε στα λιβάδια που είχαν βοσκήσει τα πρόβατα την ημέρα που χάθηκε ο Καχραμάν, με την ελπίδα να τον βρει έστω και νεκρό.
Τελικά τον βρήκε τον Καχραμάν να κάθεται επί τέσσερις ημέρες νηστικός δίπλα σε ένα μικρό νεκρό αρνάκι που το είχε χτυπήσει κάποιο αυτοκίνητο διερχόμενο από έναν αγροτικό δρόμο.
Μοιραστήκαμε αυτό το περιστατικό μαζί σας, για να δείξουμε τη δύναμη της πίστης και της αφοσίωσης, κάτι που έλειψε από τον άνθρωπο, ενώ, όπως είδαμε στην περίπτωση του Καχραμάν, την κρατούν ακόμα τα ζώα.
Ο Καχραμάν παρέμεινε επί τέσσερις μέρες δίπλα στο νεκρό αρνάκι, δείχνοντας συγκινητική αφοσίωση και γιατί όχι ευσυνειδησία.
Ποντιακή Γνώμη

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ