Ads 468x60px

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Tips and Tricks

Οχι πια! Τρικ και συμβουλές για να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά και να χαιρόμαστε την ζωή μαζί τους..

Αν η μοκέτα/χαλί μυρίζει ούρα του σκύλου.
Αν δεν έχετε φροντίσει να δώσετε καλή ανατροφή στο σκυλάκι σας και κάνει πιπί στο χαλί ή την μοκέτα, για να φύγει η μυρωδιά:
- Φτιάξτε μείγμα από νερό με ξύδι (1:5) και ψεκάστε το σημείο με τα ούρα του σκύλου
- Καθαρίστε με πανί που έχετε βουτήξει σε ζεστό νερό


Βγάλτε τον λεκέ από τα ούρα του σκύλου στο χαλί.
Αλλο ένα
κολπάκι για να καθαρίσετε τον λεκέ από τα ούρα του σκύλου στην μοκέτα ή το χαλί: Ρίξτε πάνω στον λεκέ άφθονο αεριούχο νερό και ο λεκές θα εξαφανιστεί όπως επίσης και η μυρωδιά.

Ούρα σκύλου στο γκαζόν
Αν το σκυλάκι σας δεν έμαθε πως να σέβεται το γκαζόν σας και νομίζει πως είναι ουρητήριο σκύλων, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε για να μη φαίνεται και να μη μυρίζει το συγκεκριμένο σημείο, είναι να ρίξετε 4 λίτρα νερό με ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα ( καλά ανακατεμένο ). Αυτό θα το επαναλαμβάνετε κάθε 3 μέρες. Ετσι θα φύγει και η σημαδούρα που άφησε το ζωάκι σας και η μυρωδιά

Τρίχωμα γάτας/σκύλου στον καναπέ.
O πιο αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσει κανείς τον καναπέ ή άλλα σημεία του σπιτιού από τις τρίχες του σκύλου ή της γάτας είναι τα γάντια της κουζίνας. Ναι, ναι ,αυτά που πλένουμε τα πιάτα. Δεν χρειάζονται βρέξιμο και μαζεύουν τις τρίχες από κάθε επιφάνεια και ύφασμα.

Αν το γατάκι μέσα στο σπίτι κάνει μαντάρα τα φυτά σας.
Αν έχετε γατάκι μέσα στο σπίτι που έχει την κακή συνήθεια να κάνει τις γλάστρες σας χάλια, βάλτε λίγο καφέ πάνω - πάνω στο χώμα. Η μυρωδιά του καφέ, απωθεί τις γάτες... και κάνει και καλό στο φυτό σας.

Αν το γατάκι μέσα στο σπίτι κάνει μαντάρα τα φυτά σας. - 2 -
Στα γατάκια αρέσει να μασουλάνε χόρτα, γι' αυτό αν δεν θέλετε να μασουλάνε τα φύλλα από τα φυτά μέσα στο σπίτι σας, αγοράστε ειδικά γλαστράκια με φυτά που μπορούν οι γάτες να φάνε.
Οσο για τα φυτά σας, αυτά που δεν θέλετε να τρώνε οι γάτες σας, ψεκάστε τα με νερό που του έχετε προσθέσει χυμό από λεμόνι. Το λεμόνι θα απωθεί τις γάτες.

Αν η γάτα επιμένει ... βάλτε οδοντόκρεμα
Αν τα έχετε δοκιμάσει όλα, ξύδι, πιπέρι, μουστάρδα, αλλά η γάτα εξακολουθεί να κάνει την ανάγκη της σε σημεία του σπιτιού που δεν θέλετε, βάλτε στα συγκεκριμένα σημεία οδοντόκρεμα μέντας ή ευκαλύπτου και δεν πρόκειται η γάτα να πάει κατά κει...

Αν τα σκυλιά του γείτονα 'ανακουφίζονται' στην κολόνα έξω από το σπίτι σας.
Αν λέει τα σκυλιά του γείτονα κάνουν πιπί στην κολόνα που είναι έξω από το σπίτι σας, δεν έχετε παρά να δέσετε στην κολόνα (στο έδαφος) ένα γεμάτο μπουκάλι νερό!
himaira

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ