Ads 468x60px

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Από τη σέλα στο... σαμάρι



Από τη μηχανή στο... γαϊδουράκι κι από εκεί πάλι πίσω στους δύο τροχούς. Με μοτοσικλέτες και γαϊδουράκια θα «οργώσουν» τη Μακρυνίτσα του Πηλίου, 25 αναβάτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, οι οποίοι συμμετέχουν στο εντυπωσιακό Red Bull Donkey Cross των 13.650 χιλιομέτρων (!).
Την Κυριακή 3 Απριλίου οι αναβάτες θα πάρουν τις μοτοσικλέτες τους και θα ανέβουν στο βουνό των Κενταύρων.
Εκεί θα τους περιμένουν 25 υπομονετικά γαϊδουράκια, τα οποία είναι
εκτός ανταγωνισμού, καθώς νικητές θα ανακηρυχθούν όσοι ολοκληρώσουν πρώτοι τη διαδρομή με τη μηχανή και όχι την ανάβαση με τα γαϊδουράκια.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Απριλίου. Οι προηγούμενοι αγώνες Red Bull Donkey Cross είχαν γίνει το 2007 και το 2008 στη Σίφνο
«Αυτό γίνεται για να μην πιεστούν τα ζώα, τα οποία θα βοηθήσουν τους αναβάτες να κινηθούν μέσα στο χωριό, στα πέτρινα καλντερίμια, παραδοσιακές πεζούλες, χωμάτινα σοκάκια.
Ταυτόχρονα οι μηχανές θα κάνουν την ίδια διαδρομή μέσα από δευτερεύουσας κυκλοφορίας δρόμους και μονοπάτια, καθώς και από επίπεδα τμήματα, όπου θα στηθούν τεχνητά εμπόδια», είπε στο «Εθνος» η υπεύθυνη επικοινωνίας της Red Bull Hellas, Βάσω Μπατσομήτρου.
Η πρόκληση
Η εμπειρία για τους 25 αναβάτες θα είναι συγκλονιστική.
Πηδώντας από τη σέλα στο σαμάρι, καλούνται να αποδείξουν όχι μόνο τη δεξιότητά τους στην οδήγηση, αλλά και τη «γαϊδουρινή» υπομονή τους, χαλιναγωγώντας τα γαϊδουράκια για να βγάλουν σε πέρας τη διαδρομή και να φτάσουν στον τερματισμό.
Για να ολοκληρώσουν την πρόκληση του Πηλίου, οι αναβάτες πρέπει να καλύψουν στον ελάχιστο δυνατό χρόνο την προκαθορισμένη διαδρομή συνολικού μήκους 8.400 χλμ. με μηχανές μέσα σε καλντερίμια και δύσβατα μονοπάτια, αλλά και να αλλάξουν το τεχνικά προηγμένο όχημά τους, με το πιο... hardcore όχημα της ιστορίας, το γαϊδουράκι, διανύοντας διαδρομή συνολικού μήκους 5.250 χλμ. Και όλα αυτά χωρίς να βγουν από τη Μακρυνίτσα, με τον κίνδυνο της... ναυτίας να παραμονεύει από τους συνεχείς κύκλους μέσα στο κακοτράχαλο τοπίο.
Ακολουθώντας πιστά τα «μαθήματα οδήγησης γαϊδάρου» που θα παραδώσουν οι αγωγιάτες και με δεδομένο ότι οποιαδήποτε προσπάθεια άσκησης βίας στα καθαρόαιμα τετράποδα, θα επιφέρει αποκλεισμό, οι off-road αναβάτες θα διεκδικήσουν το πολυπόθητο βραβείο, αλλά και την πρώτη θέση στη μαγευτικά θέα από το «μπαλκόνι του Πηλίου».
Ποινή αποκλεισμού επιφέρουν επίσης η παρεμπόδιση άλλου γαϊδουριού, οι απρεπείς χειρονομίες προς τα τετράποδα και η αντικανονική συμπεριφορά, ενώ σε περίπτωση που το ζώο αρνείται να προχωρήσει, ο αναβάτης ολοκληρώνει τη διαδρομή οδηγώντας το από το καπίστρι, αλλά εισπράττει ποινή 10 λεπτών της ώρας.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Σύμμαχος η μεγάλη ανταπόκριση
«Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα έχουμε κοντά μας αναβάτες από τη Ρουμανία, τη Βοσνία, την Κύπρο και αλλού. Το άκρως χειμερινό περιβάλλον δημιουργεί ένα πρωτόγνωρο σκηνικό για τους συμμετέχοντες και όσους παρακολουθήσουν τον αγώνα και εκτιμούμε ότι η Μακρυνίτσα θα γνωρίσει στις 3 Απριλίου πρωτοφανή κίνηση και? φασαρία, που θα ξεσηκώσει το κοινό», ανέφερε η κ. Μπατσοδήμου.
Υπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενοι αγώνες Red Bull Donkey Cross είχαν γίνει το 2007 και το 2008 στο νησιώτικο, καλοκαιρινό περιβάλλον της Σίφνου και είχαν σημειώσει τεράστια επιτυχία.

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ