Ads 468x60px

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Τα γέρικα άλογα κούρσας στις ΗΠΑ κινδυνεύου​ν με ασιτία

Ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά ιδρύματα περίθαλψης γέρικων αλόγων κούρσας στον κόσμο αποδείχθηκε τόσο πλημμελές και αργό στην παροχή φροντίδας στα άλογα που φιλοξενούσε, που πολλά από αυτά κατέληξαν υποσιτισμένα ή ακόμη και νεκρά.
Το Thoroughbred Retirement Foundation, με έδρα την πόλη Σαρατόγκα της Νέας Υόρκης, λίγα χιλιόμετρα από τον ιστορικό ιππόδρομο των ΗΠΑ, εξασφάλιζε εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές.
Τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, το ίδρυμα εμφανίζει μεγάλο έλλειμμα και δεν μπόρεσε έτσι να χρηματοδοτήσει κατάλληλα τις 25 φάρμες "συνταξιοδοτημένων" αλόγων που διαχειρίζεται.
Σε μία από τις φάρμες στην Οκλαχόμα, επιθεωρητές των αρμόδιων ομοσπονδιακών υπηρεσιών διαπίστωσαν ότι μόλις 47 από τα 63 άλογα της φάρμας παρέμεναν εν ζωή.
Τα υπόλοιπα είχαν υποκύψει από έλλειψη φροντίδας και υποσιτισμό.
Η αποκάλυψη αυτή αποδεικνύει τις δυσκολίες διάσωσης ζώων που δεν έχουν πια καμία οικονομική αξία για τους ιδιοκτήτες τους. '
Το ίδρυμα δημιουργήθηκε το 1984 με στόχο τη διάσωση των γέρικων αλόγων κούρσας από τη σφαγή. Το έργο του ιδρύματος χρηματοδότησαν μεγάλες δυνάμεις του χώρου των ιπποδρομιών, όπως ο Σύλλογος Τζόκεϊ των ΗΠΑ, αλλά και σημαντικοί εκτροφείς αλόγων στην Αμερική.
Η Γκέιλ Ινγκλαντ, εκτροφέας καθαρόαιμων αλόγων στην Οκλαχόμα, αποκαλύπτει ότι όσο συνεργαζόταν με το ίδρυμα, η καθυστέρηση στις πληρωμές και την αποστολή υλικών ήταν μεγάλη. "Παρότι το ίδρυμα εξασφάλισε χωρίς καμία διακοπή τη μισθοδοσία των στελεχών του, τα άλογα που είχε αναλάβει να βοηθήσει υπέφεραν φρικτά.
Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες" λέει η κ. Ινγκλαντ.
Joe Drape
The New York Times

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ