Ads 468x60px

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Το γαϊδουρινό γάλα …μεγαλώνει γερά και όμορφα παιδιά!

Κάποτε τα γαϊδουράκια τα χρησιμοποιούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας για τις αγροτικές τους δουλειές, τώρα αποδεικνύεται ότι έχουν εκπληκτικές ιδιότητες τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα μικρά παιδιά...
Ξεχάστε τις πανάκριβες κρέμες ομορφιάς, λίγο γαϊδουρινό γάλα αρκεί για να φαίνεστε όμορφες και νεότερες καθώς έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και αναγεννητικά συστατικά, ενώ προλαμβάνει και επουλώνει ασθένειες του δέρματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο γάλα κερδίζει έδαφος στο μεγάλωμα βρεφών, κυρίως αυτών που έχουν δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα, καθώς είναι το πιο κοντινό στο μητρικό γάλα.
Είναι φτωχό σε ολικά στερεά και πρωτεΐνες, ενώ έχει
υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη.
Σήμερα στην Ελλάδα εκτρέφονται περίπου 14.600 γαϊδούρια ενώ πριν 15 χρόνια άγγιζαν τις 95.000. Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος για το γαϊδουρινό γάλα, θα συζητηθεί το θέμα στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγιεινής και Ασφάλειας τροφίμων Ζωικής Προέλευσης και προστασίας του καταναλωτή, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη.
Μονάδες εκτροφής γαϊδουριών υπάρχουν σε πολλές πόλεις του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας. Συγκεκριμένα το γαϊδουρινό γάλα παράγεται σε φάρμες στη Νιγρίτα Σερρών, το Λαγκαδά, την Έδεσσα και την Καρδίτσα, ενώ υπάρχει προοπτική για τη δημιουργία και μονάδας τυποποίησης.
Η τιμή του γαϊδουρινού γάλακτος είναι τσιμπημένη καθώς πωλείται περίπου 100 ευρώ το λίτρο.
i
 prassia-eyrytanias

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ