Ads 468x60px

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Δεκαπέντε χιλιάδες αδέσποτα σκυλιά στο Βελιγράδι

Μικρά, χνουδωτά και χαριτωμένα, μεγαλόσωμα και απειλητικά, τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν σε μεγάλες αγέλες στους δρόμους του Βελιγραδίου, αποτελούν σήμερα πρόβλημα για ντόπιους και ξένους. Τα ζώα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα μετά τα χρόνια του πολέμου που ρήμαξε τη χώρα, της ένδειας που ακολούθησε, αλλά και της έλλειψης πολιτικής βούλησης και κυβερνητικής πολιτικής για τον έλεγχο του πληθυσμού και τη στείρωσή τους. Σύμφωνα με στοιχεία, στους δρόμους του Βελιγραδίου κυκλοφορούν 15.000 αδέσποτα σκυλιά. Ενδεικτικά στη Μόσχα, με
τον πενταπλάσιο ανθρώπινο πληθυσμό, τα αδέσποτα ανέρχονται σε 26 χιλιάδες.
Η κατάσταση που επικρατεί στην υπόλοιπη Σερβία παραμένει ασαφής, αλλά σύμφωνα με υπολογισμούς τα σκυλιά «των δρόμων» ανέρχονται σε πενήντα χιλιάδες. Όλα αυτά τα ζώα ταλαιπωρούνται από την πείνα, τις ασθένειες, το κρύο του χειμώνα και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και φυσικά από την κυριολεκτικά κτηνώδη ανθρώπινη συμπεριφορά.
Λήψη μέτρων
Οι αρμόδιοι αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν τη λήψη ριζικών μέτρων, που θα οδηγήσουν στον περιορισμό του αριθμού αυτών των τετράποδων «Αθλίων» των δρόμων του Βελιγραδίου. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των αδέσποτων με κάθε μέσο που διαθέτουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πέντραγκ Πέτροβιτς, ο οποίος διευθύνει την ειδική επιτροπή για τον περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων.
Το πρόβλημα των αδέσποτων υπάρχει επί χρόνια, αλλά ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας στις αρχές του μήνα, όταν μια γυναίκα η οποία διατηρούσε αυτοσχέδιο καταφύγιο αδεσπότων κάηκε σε πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις, αφήνοντας πίσω της πεντακόσια σκυλιά και 60 γάτες, τα οποία σήμερα βρίσκονται στα χέρια των Αρχών. Η σερβική κυβέρνηση φιλοδοξεί στην ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και γι’ αυτό θέσπισε νέους νόμους για την προστασία των ζώων, που να συνάδουν με αυτούς που ισχύουν στην Ε.Ε.
ΑΡ

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ