Ads 468x60px

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Γομάρι είσαι και φαίνεσαι

Ένα θερμό επεισόδιο συνέβη νωρίς το μεσημέρι στο εντευκτήριο της Βουλής. Εξεράγη ο Νίκος Τσώνης όταν είδε τον κ. Ροντούλη μπροστά του και του επετέθη για τη χθεσινό χαρακτηρισμό «γομάρια» προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας του πως την ώρα που ο
πολιτικός κόσμος είναι στο στόχαστρο δεν μπορεί να μιλά με αυτό τον τρόπο.Τα πνεύματα άναψαν και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να μην πιαστούν στα χέρια οι δύο άντρες.

Στο εντευκτήριο ήταν οι κύριοι Τσώνης και Γιουματζίδης και εκείνη την ώρα μπήκε ο Αστέριςο Ροντούλης και άλλοι 2 βουλευτές.Τότε σύμφωνα με πληροφορίες σηκώθηκε από την θέση του ο κ. Τσώνης και είπε στον κ. Ροντούλη: "Είσαι γομάρι, εμείς παλεύουμε για την κοινωνία, αντε γα......, όπου σε βρίσκω θα σε πηδ.... θα σε πλακώσω στο ξύλο." Στην μέση σε ρόλο πυροσβέστη μπήκαν οι κύριοι Νιώτης, Θ.Οικονόμου, Μαρκάκης και Κολοκοτρώνης.

Έκκληση να συμβάλουν όλοι σε έναν υψηλό κοινοβουλευτικό διάλογο και να μην επαναληφθούν από βουλευτές φαινόμενα που πυροδοτούν το κοινωνικό κλίμα και ενισχύουν, όπως είπε, την απαξίωση του Κοινοβουλίου και των θεσμών, απηύθυνε ο πρόεδρος του Σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή ήταν οι χθεσινές αναφορές, από το βήμα της Βουλής, του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη κατά μελών της κυβέρνησης, τις οποίες ο κ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε «απαράδεκτες ύβρεις, άθλιες, ακραίες και προσβλητικές», αλλά και η παρουσία της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη με το ψωμί και το γάλα κατά την διάρκεια της ομιλίας της, την οποία επέκρινε κάνοντας λόγο για "απαράδεκτο σκηνοθετικό εφέ".

Στην έκκληση του κ. Πετσάλνικου συνηγόρησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου, με τους δύο τελευταίους να προσθέτουν ότι θα πρέπει και η κυβέρνηση να μην επιδεικνύει απαράδεκτες συμπεριφορές με τα νομοθετήματα που φέρνει στη Βουλή.

Ο κ. Πρωτόπαπας έκανε λόγο για "ανταγωνισμό κουτσαβάκηδων", με τους οποίους, όπως είπε, «η κυβέρνηση δεν θα γίνει συνένοχη».

«Τα περί κουτσαβάκηδων να τα πείτε στον κ. Βενιζέλο που κάνει τον κουτσαβάκη στη τρόικα και στο τέλος τα πληρώνει ο ελληνικός λαός», αντέτεινε ο κ. Ροντούλης που συμπλήρωσε ότι οι χαρακτηρισμοί του ("γομάρια") "δεν αφορούσαν προσωπικά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά την κυβερνητική πρακτική».

«Παρόμοιες στιγμές δεν βοηθούν τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Το κλίμα όμως στην κοινωνία υπαγορεύεται από την κυβέρνηση. Αν ενταθεί το κλίμα στη κοινωνία δύσκολα να μην μεταφερθεί στη Βουλή, γι' αυτό πρέπει απ' όλους να υπάρξει ψυχραιμία», σημείωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

1 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

xristin είπε...

Τι να πει κανείς για τα γομάρια της Βουλής(με το συμπάθιο)
Άμα έχεις βουλευτές σαν τον Ροντούλη στην Βουλή μην περιμένεις καλύτερες μέρες.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ