Ads 468x60px

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ασφαλές χριστουγεν​νιάτικο δέντρο και για τα ...ζώα μας!

* Στερεώστε το δέντρο καλά, για να μην πέσει πάνω στο ζώο.
* Αν έχετε αληθινό δέντρο, προσοχή, γιατί ο χυμός του έλατου αναμεμειγμένος με νερό είναι δηλητηριώδης.
* Αν το δέντρο είναι σε γλάστρα, σκεπάστε την - θα αποφύγετε και το πιθανό σκάψιμο - και μη ρίξετε χημικά στο νερό της. Μπορεί με αυτά το δέντρο να διατηρηθεί περισσότερο, αλλά το....

 κατοικίδιό σας κινδυνεύει.
* Για να μη λερωθεί το δέντρο από "ψέκασμα" του σκύλου ή της γάτας, αφήστε το μία μέρα σ ένα κλειστό δωμάτιο, ώστε να πάρει τη μυρωδιά του σπιτιού.
* Χρησιμοποιήστε αύθραστα πλαστικά ή ξύλινα στολίδια, όχι πολύ μικρά. Τα γυάλινα, αν σπάσουν, μπορεί να εισχωρήσουν στα πέλματα ή ανάμεσα στα δάχτυλα του ζώου και να το τραυματίσουν. Αποφύγετε τα κουδουνάκια και ό τι μπορεί να καταπιούν εύκολα.
* Προσέξτε πολύ τα στολίδια που έχουν γαντζάκια, κορδέλες ή αποτελούνται από μικρότερα κομμάτια. Θα δημιουργήσουν σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς αν το ζώο τα καταπιεί.
* Αν έχετε γάτα, διακοσμήστε μόνο το ψηλότερο τμήμα του δέντρου, γιατί θα βαρεθείτε να μαζεύετε τα στολίδια από το πάτωμα.
* Προσοχή στα διακοσμητικά φωτάκια: να μπαίνουν ψηλά, ώστε να μην τα φτάσουν τα κατοικίδια. Να τα βγάζετε από την πρίζα όταν το ζώο μένει μόνο του στο σπίτι.
* Μην αφήνετε αναμμένα κεριά σε σημεία όπου έχουν πρόσβαση τα ζώα. Είναι εύκολο να αρπάξει φωτιά μια ουρά που περνά από δίπλα.
* Αν αφήσετε δώρα κάτω από το δέντρο, προσέξτε μήπως μασήσουν τα χαρτιά περιτυλίγματος ή τους φιόγκους. Μην αφήσετε δώρο που περιέχει φαγώσιμο, βάζετε τα ζωάκια σε πειρασμό.
σκύλος & γάτα.

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ