Ads 468x60px

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Όλοι οι άνδρες της βασίλισσας​

Στην κυψέλη η βασίλισσα διοικεί τις μέλισσες εργάτριες, που είναι στείρες, καθώς επίσης το προσωπικό της "χαρέμι", που αποτελείται από μερικούς κηφήνες, οι οποίοι απλώς τεμπελιάζουν περιμένοντας τη "μεγάλη" στιγμή.
Την άνοιξη, η βασίλισσα, λίγες μέρες αφότου...

εκκολαφθεί, βγαίνει πρώτη φορά από την κυψέλη της για να κάνει το ταξίδι του... μέλιτος.
 Προσκαλεί τους κηφήνες, βουίζοντας δυνατά και πετάει όλο και πιο ψηλά, ώστε να εξαντληθούν οι αρσενικοί και να γονιμοποιηθεί με τους δυνατότερους. Το σπέρμα των πολλαπλών εραστών της αποθηκεύεται σε μια ειδική σπερματοθήκη μέσα στο σώμα της.
 Όταν η νέα βασίλισσα επιστρέψει μετά τη γαμήλια πτήση της στην κυψέλη, έχει να αντιμετωπίσει τον «πόλεμο» της παλιάς βασίλισσας, η οποία προσπαθεί να σκοτώσει ή να διώξει τη νέα. Τελικά, οι νέες εργάτριες προστατεύουν τη βασίλισσά τους και διώχνουν την παλιά.
 Πίσω στην κυψέλη, η βασίλισσα γεννάει δύο ειδών αβγά: τα γονιμοποιημένα και τα αγονιμοποίητα, από τα οποία θα βγουν μόνον κηφήνες. Γεννάει ασταμάτητα 2.000-3.000 αβγά την ημέρα, με αποτέλεσμα να μην έχει χρόνο ούτε να φάει ούτε να πλυθεί. Τον ρόλο της φροντίδας της επωμίζονται οι μέλισσες εργάτριες, οι οποίες την ταΐζουν στο στόμα με γύρη και βασιλικό πολτό και την καθαρίζουν.
 Οι ίδιες, στο τέλος του καλοκαιριού, διώχνουν από την κυψέλη χωρίς καμιά ενοχή και τους «άχρηστους» πια κηφήνες.
Κατερίνα Χριστοδούλου

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ