Ads 468x60px

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Βιβλίο κουίζ για σκύλους!

Για να μη γίνετε ρεζίλι των σκυλιών
Περιλαμβάνει πάνω-κάτω 1.500 συναρπαστικές ερωτήσεις σχετικά με κάθε πτυχή που αφορά τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.
Και είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους όσο και για εξπέρ του είδους.
 Τι είναι; Το απόλυτο βιβλίο κουίζ για σκύλους!......

Γενικές ερωτήσεις, αναφερόμενες στις ράτσες, ερωτήσεις κτηνιατρικές για την υγεία και την ανατομία του σκύλου, για τη συμμετοχή των υπέροχων αυτών πλασμάτων στις τέχνες και τη λογοτεχνία είναι μερικές μόνο από όσες συμπεριλαμβάνονται στις 188 σελίδες τού «The ultimate dog quiz book», μαζί με τις απαντήσεις τους.

Δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό σας; Ας πάρουμε μια ιδέα! Ποια από τις παρακάτω χώρες έχει το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκτητών σκύλων; ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία ή Γερμανία; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος αριθμών κουταβιών που καταγράφηκαν σε μια γέννα; Πόσα κόκαλα έχει το σώμα ενός σκύλου; Περίπου 210, 320 ή 450; Ποιο είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα του τετράποδου πιστού μας φίλου; Ενας σκύλος πρέπει να έχει 42 δόντια. Πόσα είναι στο πάνω μέρος της γνάθου και πόσα στην κάτω; Ποιο ιστορικό αγλλικό κάστρο κατέχει μια μοναδική συλλογή από περιλαίμια σκύλων;

Το βιβλίο της Teresa Slowik μπορείτε να το αγοράσετε από το διαδίκτυο. Είναι γραμμένο στα αγγλικά. Εχει εκδοθεί δυο φορές, μια το 1996 από τις εκδόσεις «Howell Book House» και μια από τις εκδόσεις «Ringpress» και κοστίζει περίπου 9 δολάρια. Αν θέλετε, λοιπόν, να καταπλήξετε τους φίλους σας με τις γνώσεις σας είτε το βλαστάρι σας –που λατρεύει τους σκύλους– να βρει ένα ακόμη κίνητρο για να εξασκήσει τα αγγλικά του ή, γιατί όχι, να δημιουργήσετε μαζί με τα παιδιά σας ένα δικό σας επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων, μπείτε στο διαδίκτυο και αγοράστε το.

Διαθέτει άπειρες πληροφορίες και συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, ενώ αποτελεί ένα εξαιρετικό και φθηνό συνάμα δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Και για να μην σας αφήσουμε παραπονεμένους ας δούμε και τις απαντήσεις. Λοιπόν! Οι Αμερικανοί κατέχουν την πρώτη θέση στο ποσοστό ιδιοκτητών σκύλων. Ο μεγαλύτερος αριθμός κουταβιών που καταγράφηκαν σε μια γέννα ήταν 23 (το 1975 ράτσας Αγίου Βερνάρδου, το 1987 Μεγάλος Δανός και το 1994 Αmerican Foxhound). Το σώμα του καλύτερού μας φίλου έχει περίπου 320 κόκαλα. Το μεγαλύτερό του όργανο είναι το δέρμα του. Από τα 42 δόντια, τα 20 είναι στην πάνω γνάθο. Το κάστρο Leeds, στο Kent.
• Teresa Slowik, «The ultimate dog quiz book»,
εκδόσεις Ringpress, 188 σελίδες.
ΑΡΓΥΡΩ Κ. ΜΩΡΟΥ

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ