Ads 468x60px

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Αποκτώντας σκυλί σε καιρό κρίσης

Υπάρχουν τρόποι να παρακάμψουμε τα περιττά έξοδα με λίγη φαντασία, ψάξιμο και υπομονή.
Ένας φίλος μου γράφει: "Θέλω να αποκτήσω σκύλο τώρα, περισσότερο από ποτέ, αλλά σκέφτομαι τα τρία Χ σου και διστάζω. Να το αφήσω για καλύτερες εποχές;"
Οι καλύτερες εποχές είναι αυτές που ζούμε, είμαστε υγιείς και απολαμβάνουμε το κάθε ξημέρωμα. 

Όσο για τα τρία απαιτούμενα Χ :

(χώρος, χρόνος, χρήμα) για να ζούμε εμείς καλά και ο σκύλος μας καλύτερα... υπάρχουν και παρακαμπτήριες. Ιδού μερικές:

Οι πρώην ιδιοκτήτες σκύλου, που εγκατέλειψαν το "σπορ" λόγω απώλειας ή ανικανότητας, διαθέτουν έτοιμη την προίκα του δικού σας σκύλου. Σπιτάκια, λουριά, κρεβάτια, παιχνίδια πιάνουν απλώς χώρο και οι ίδιοι καίγονται να τα ξεφορτωθούν έναντι ευτελούς ή και μηδενικού αντιτίμου. Θα τους βρείτε στα "χαρίζονται" των μικρών αγγελιών και στις ανακοινώσεις στα pet shops. Αρκεί να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά.

Μην αγοράσετε σκύλο
. Δεν είμαι κατά του πεντιγκρί ή της καθοροαιμίας - το αντίθετο, μάλιστα - αλλά με λίγο ψάξιμο στις φιλοζωικές στήλες, στα καταφύγια και στις σχετικές ιστοσελίδες θα βρείτε σίγουρα κάτι που πλησιάζει στη φυλή που αναζητάτε.
Μέσος όρος αναμονής: ένας με δύο μήνες. Λιγότερο από την αναμονή για την προγραμματισμένη γέννα του εκτροφείου (για τα pet shops που πουλάνε ζώα δεν το συζητάμε καν).

Αποφύγετε όπως ο διάβολος το λιβάνι τις σκουπιδοτροφές. Θα μου πείτε: "Έτσι και αν θέλετε τα 10-15 ευρώ που θα εξοικονομούσατε κάθε μήνα να τα πληρώσετε στο πολλαπλάσιο στον κτηνίατρο και στις θεραπείες.
Τα Σαββατοκύριακα, πάρτε τα βουνά. Τα κοντινά. Δόξα τω Θεώ, δεν υπάρχει μέρος στην Ελλάδα που να μην έχει και από ένα δίπλα της.
 Θα κάνετε το σκύλο σας ευτυχισμένο, θα ασκηθείτε ήπια, θα αποκτήσετε επαφή με τη φύση και θα γλιτώσετε από τα περιττά έξοδα στις ταβέρνες. Πάρτε μαζί σας φαγητό για όλους.
Ζήτω η αναβίωση του πικ νικ!

Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας. Έχουμε όλοι, και μπόλικο. Σίγουρα, με λίγη σκέψη θα βρείτε περισσότερους τρόπους από εμένα για να κάνετε "οικονομίας"...
k9mailbox@yahoo.com
 http://www.i-diadromi.com/

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ