Ads 468x60px

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Επιβάλλουν φόρο σε ιδιοκτήτες ελεφάντων

Η εικόνα ενός νωχελικού ελέφαντα ανάμεσα σε τρίκυκλα και πολυτελή αυτοκίνητα σε κεντρική λεωφόρο του Νέου Δελχί ξεπερνά τις σκηνές από ασιατικά φίλμ που απεικονίζουν το κυκλοφοριακό χάος.
Μονάχα που πλέον στη γη όπου η ιερότητα συνυπάρχει με την αναρχία οι ελέφαντες χαίρουν εκτός από ιερότητας και φορολόγησης!

Για την ακρίβεια, φορολογούνται οι ιδιοκτήτες ελεφάντων που....

χρησιμοποιούν τα πολύτιμα ζωντανά κατά τη διάρκεια των ινδουιστικών φεστιβάλ.

Ως γνωστόν, οι ελέφαντες χρησιμοποιούνται στην Ινδία κατά κύριο λόγο ως τελετουργικά ζώα, συνήθως σε τελετές γάμου αλλά και σε εορτασμούς γενεθλίων μικρών παιδιών, τα οποία προσμένουν ανυπόμονα την πρώτη τους βόλτα στις ράχες του επιβλητικού χορτοφάγου θηλαστικού.


 Για παράδειγμα, στην Κεράλα υπολογίζεται ότι τα κέρδη από τους 700 "εργαζόμενους ελέφαντες" της περιοχής φτάνουν τα 35.000.000 ευρώ ετησίως. Οι ινδικές Αρχές δεν θα μπορούσαν παρά να διεκδικήσουν το "μερτικό" τους από την κερδοφόρα επιχείρηση από τα γιγαντιαία θηλαστικά.
 Το ινδικό κράτος ζητά από τους ιδιοκτήτες των ελεφάντων να καταβάλουν σε φόρο το 12,36% των κερδών τους.
 Άλλωστε ήδη το σχετικό εμπόριο έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ στις περισσότερες από τις 28 πολιτείες της μεγαλύτερης δημοκρατίας του κόσμου που έχουν στηθεί απειράριθμα αυτοσχέδια καταστήματα ελεφάντων.

 Παραδόξως, ωστόσο, η βιομηχανία ελεφάντων δεν έχει αφαιρέσει την ιερότητα του ζωντανού - γεγονός τελικά καθόλου περίεργο, αφού στο δημογραφικό τέρας που ακούει στο όνομα Ινδία η ανθρώπινη ζωή μοιάζει να έχει διαφορετική αξία και άλλες διαστάσεις, όπως προφανώς και η ζωή των ζώων.

Μεταξύ των παραγκουπόλεων και των τεράστιων νεοσύστατων πολυεθνικών βιομηχανικών συγκροτημάτων εκτείνεται ένας ολόκληρος κόσμος, γεμάτος μυθικές αντιθέσεις.
Εκεί συνήθως έξω από ναούς, αλλά ενίοτε και καταμεσής των δρόμων, οι ελέφαντες της Ινδίας παρελαύνουν κάποιες φορές φορτωμένοι με βαριά αντικείμενα και άλλες ως κορδωτοί πρωταγωνιστές κάθε μεγάλης γιορτής.
"δ"

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ