Ads 468x60px

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Αρκτούρος: Υιοθετήστε έναν ποιμενικό με 100 ευρώ το χρόνο,

Οικονομική στήριξη χρειάζεται η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος» προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του Κέντρου Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου, το οποίο βρίσκεται στην Αγραπιδιά της .......

Φλώρινας. Εκεί ζουν 11 ποιμενικοί σκύλοι: η Αύρα, ο Βέλιος, η Λέαινα, ο Στράτης, η Λίζα, η Νίτα, ο Φίλιππος, η Μούσα, η Πανδώρα, ο Πύρρος και η Φιόνα.
Οι σκύλοι αυτοί αποτελούν την αναπαραγωγική δύναμη για τη διατήρηση και εξέλιξη της φυλής τους. Έως σήμερα ο «Αρκτούρος» έχει χαρίσει περισσότερους από 500 ελληνικούς ποιμενικούς σε κτηνοτρόφους ορεινών περιοχών όπου υπάρχει παρουσία αρκούδας και λύκου, ως μέτρο πρόληψης των ζημιών που προκαλούν τα μεγάλα σαρκοφάγα ζώα στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο.
Για να μπορέσει όμως να συνεχίσει να χαρίζει κουτάβια και να προσπαθεί για την αναγνώριση της σπάνιας φυλής από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία χρειάζεται οικονομική στήριξη. Έτσι, δίνει τη δυνατότητα σε ευαισθητοποιημένους πολίτες να υιοθετούν τους γεννήτορες του Κέντρου Αναπαραγωγής καλύπτοντας μέρος των εξόδων περίθαλψης, κτηνιατρικής φροντίδας και διατροφής τους.
Το κόστος για την υιοθεσία ενός Ελληνικού Ποιμενικού Σκύλου ανέρχεται σε 100 ευρώ τον χρόνο. Όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα σκύλο μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση http://www.arcturos.gr/eshop/eshop.php?idsub=29
Ο ελληνικός ποιμενικός είναι μία από τις δύο γνήσιες ελληνικές φυλές σκύλων που έχουν επιβιώσει από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Σήμερα έχουν απομείνει ελάχιστοι καθαρόαιμοι ποιμενικοί γι΄ αυτό κρίνεται αναγκαία η συστηματική προσπάθεια για τη διατήρηση και την επαναφορά της φυλής.

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ