Ads 468x60px

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Καφές παρέα με δεκατρείς γάτες στο Παρίσι

Τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους με τη συντροφιά των δεκατριών φιλικών γατών του μαγαζιού προσφέρει μία καφετέρια στην κομψή συνοικία Μαρέ του Παρισιού.
Το «Cafe des Chats» («Καφέ των γατών») δίνει την ευκαιρία στους πελάτες του να περάσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης με τις γάτες, αφού....

για πολλούς κατοίκους της περιοχής είναι δύσκολο να φιλοξενούν κατοικίδια στα μικρά διαμερίσματα της πόλης.
Αν και η ιδέα φαντάζει εκκεντρική σε κάποιους, το καφέ έχει ήδη γνωρίσει τεράστια επιτυχία.
Το «Cafe des Chats» άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό νωρίτερα αυτόν τον μήνα με τους πελάτες να σχηματίζουν ουρές έξω από το κατάστημα, ενώ πολλοί έχουν κάνει ήδη κρατήσεις οι οποίες φτάνουν έως και το Νοέμβρη.
Δωρεές 40.000 ευρώ
Η ιδιοκτήτρια του παριζιάνικου καφέ, Μαργκό Γκαντελόν, σχεδίαζε για αρκετό διάστημα αυτό το εγχείρημα. «Ηρθα σε επαφή με το φαινόμενο πριν από ενάμιση χρόνο, όταν ταξίδεψα στην Ιαπωνία και τη Βρετανία. Υστερα αναζήτησα οικονομική ενίσχυση από δωρεές για να ανοίξω το καφέ μου», δήλωσε η ίδια. Συνολικά 40.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν μέσω της ιστοσελίδας Indiegogo, τα οποία επέτρεψαν τη δημιουργία του χώρου.
Ομως, η Γκαντελόν έχει ακόμη μία πρωτότυπη πρόταση, τονίζοντας τα οφέλη της «γουργουροθεραπείας». «Το γουργούρισμα δημιουργεί δονήσεις που ανακουφίζουν από την αρθρίτιδα και τους ρευματισμούς και μειώνουν την αρτηριακή πίεση», δήλωσε η ιδιοκτήτρια.
Η ασφάλεια και η υγεία των ζώων είναι πρωτεύουσας σημασίας για την ιδιοκτήτρια του ιδιότυπου καφέ και οι πελάτες πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες, ώστε να μην προκαλούν ανεπιθύμητο άγχος στις γάτες.
Η Γκαντελόν συνεργάστηκε με τρεις φιλοζωικές οργανώσεις για την επιλογή των γατών, που όλες έχουν υπάρξει αδέσποτα στο παρελθόν. Οι μικροί ένοικοι του καφέ παρακολουθούνται στενά από τον προσωπικό τους κτηνίατρο και είναι πλήρως εμβολιασμένοι και αποπαρασιτωμένοι.
«Για μένα ήταν ένας τρόπος να τους προσφέρω μία νέα ζωή», σχολίασε η Γκαντελόν, που έχει φροντίσει ακόμη και για την εξασφάλιση ενός σπιτιού για τις γάτες σε περίπτωση αποτυχίας της καφετέριας.
Το «Cafe des Chats» λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις δέκα το βράδυ και ως εστιατόριο, σερβίροντας και μενού για χορτοφάγους, ενώ η ιδιοκτήτρια συμβουλεύει τους επίδοξους πελάτες να κάνουν κράτηση νωρίτερα.
 kathimerini

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ