Ads 468x60px

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ραφαέλ Κασάδο, εκπαιδευτή​ς σκύλων...γ​ια ταινίες

Ο Ραφαέλ Κασάδο λατρεύει τους σκύλους.
Όπως επίσης και τον κινηματογράφο.
Και εδώ και τρεις δεκαετίες έχει παντρέψει τις δύο μεγάλες του αγάπες με τον πλέον δημιουργικό τρόπο.
Επιλέγει τα πιο ....
ταλαντούχα τετράποδα, τα εκπαιδεύει και τα ετοιμάζει για τη μεγάλη οθόνη, τις διαφημίσεις, ακόμη και τους διαγωνισμούς ομορφιάς.
Με σίγουρες, ζωηρές χειρονομίες και κοφτές εντολές, ο Ισπανός εκπαιδευτής χτίζει καριέρες και ...σκυλίσιους Τζορτζ Κλούνεϊ, όπως λέει χατιτολογώντας. "Ειναι δεξιοτεχνία, δεν είναι δουλειά", προσθέτει με νόημα.
Στο ενεργητικό του έχει περισσότερες από 65 ταινίες μεγάλου μήκους - ανάμεσά τους τα "Φαντάσματα του Γκόγια", και το πρόσφατο "Οι Τελευταίες Μέρες" - αμέτρηρες σειρές, διαφημιστικά σποτ, ακόμη και θεατρικά έργα.
Επίτευγμα τουλάχιστον εντυπωσιακό, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι όλα άρχισαν με μία παταγώδη αποτυχία. Το 1961 και ενώ εκπαίδευε ένα Γερμανικό Ποιμενικό, οι συντελεστές μίας βρετανικής παραγωγής που γυριζόταν την εποχή εκείνη στο Αλικάντε του ζήτησαν να συνεργαστούν. Ο σκύλος ήταν ντροπαλός και αγχωμένος, πίσω από τις κάμερες όμως έκανε όλα όσα έπρεπε, έμπαινε στη θάλασσα, έκανε κόλπα και ήταν απόλυτα πειθαρχημένος. Προσπάθησε 1.000 φορές να τον πείσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Από τότε ορκίστηκε ότι δεν θα αποτύχει ποτέ ξανά.
 Βιολόγος στο επάγγελμα, ταξίδεψε στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, έμαθε τα πάντα για τους σκύλους και έγινε μετρ στην εκπαίδευσή τους. Έξι χρόνια μετά, έγραφε ήδη ιστορία με το "Meri", ένα αδέσποτο που έγινε σύντομα κάτι σαν εθνικός σκύλος της Ισπανίας, μέσα από τη σειρά "Curro Jimenez", αλλά και τις συμμετοχές του δίπλα στο διάσημο παιδικό συγκρότημα της εποχής τους Parchis.
Από τότε ο "Ράφα" δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει με τα αγαπημένα του τετράποδα. Ίδρυσε την πρώτη ομάδα διάσωσης με σκύλους και ένα ειδικό κέντρο εκπαίδευσης - μαζί με τη σύζυγό τους Παλόμα, την "κτηνίατρο, τη διευθύντρια και τη μεγάλη του αγάπη", όπως αποκαλεί.
"Το πρώτο που χρειάζεται είναι μα μάθεις καλά το σκύλο. Και να σε μάθει και αυτός. Δεν γίνονται βέβαια όλοι ηθοποιοί, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι. Το 60% περίπου δεν κάνει γι αυτή τη δουλειά", καταλήγηει ο άνθρωπος που στον ελεύθερο χρόνο του εκπαιδεύει σκυλιά διασήμων. Ανάμεσά τους και ένα από τα κατοικίδια του Ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος.
Νατάσα Παυλοπούλου/ΕΤ

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ