Ads 468x60px

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

H πριγκίπισσα Άννα παροτρύνει στην κατανάλωση …. αλόγου

Η πριγκίπισσα Άννα, κόρη της βασίλισσας Ελισάβετ και πρώην πρωταθλήτρια ιππασίας, κάλεσε τους συμπατριώτες της να τρώνε κρέας αλόγου, όπως κάνουν οι Γάλλοι, με σκοπό την προστασία των ζώων!
«Η στάση μας απέναντι στο αλογίσιο κρέας και την αξία του θα πρέπει να αλλάξει», δήλωσε η πριγκίπισσα στο.....
ετήσιο συνέδριο της οργάνωσης Παγκόσμια Ιππική Πρόνοια.
Σύμφωνα με τις οργανώσεις για την προστασία των ζώων, 7.000 περίπου άλογα στη Βρετανία κινδυνεύουν να εγκαταλειφθούν από τους ιδιοκτήτες τους.
Η πριγκίπισσα υποστήριξε ότι οι εκτροφείς θα φρόντιζαν περισσότερο τα άλογα εάν προορίζονταν για κατανάλωση. Ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι στη Γαλλία το φιλέτο του αλόγου είναι το πιο ακριβό είδος που διαθέτουν τα κρεοπωλεία.
Οι δηλώσεις της ωστόσο προκάλεσαν την οργή των ζωόφιλων σε όλη τη χώρα.
«Τι άλλο θα ακούσουμε από τη βασιλική οικογένεια; Τη βασίλισσα να προτείνει να τρώμε τα κόργκι;» ειρωνεύτηκε η οργάνωση Peta, αναφερόμενη στα αγαπημένα σκυλάκια της βασίλισσας Ελισάβετ.
«Εάν η πριγκίπισσα επιθυμεί πραγματικά το καλό των αλόγων θέλουμε να της προτείνουμε να αγωνιστεί ώστε να μπει ένα τέλος στην ανελέητη βιομηχανία των ιπποδρόμων που αναγκάζει τα ζώα να τρέχουν, μέχρι θανάτου, ή να μεταφέρονται, σε απροκρουστικές συνθήκες, στα σφαγεία, όπου μετατρέπονται σε φτηνή σκυλοτροφή».
Στη Γαλλία, ωστόσο, υπάρχουν 650-700 κρεοπωλεία που διαθέτουν κρέας αλόγου, ενώ στην Γερμανία υπολογίζονται γύρω στα 100.
.

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ