Ads 468x60px

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ευάλωτη και ανυπεράσπιστη η άγρια ζωή

Ανησυχία έχει προκαλέσει η μείωση του πληθυσμού των τίγρεων στη Σιβηρία, όπως διαπιστώνει η μελέτη ειδικών του Προγράμματος Παρακολούθησης της Τίγρης της Σιβηρίας που συντονίζεται από την Εταιρεία Διατήρησης της Άγριας Ζωής (WCS).
Συνεχή πτώση σημειώνει ο αριθμός των....

πανέμορφων αιλουροειδών τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τον πιο πρόσφατο απολογισμό να κάνει λόγο μόλις για 56 τίγρεις. Οι ερευνητές αποδίδουν τη σημαντική αυτή μείωση στη λαθροθηρία και στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος όπου ζουν οι τίγρεις.
Τα μόνα καλά νέα είναι ότι εάν ληφθούν άμεσα μέτρα για τη σωτηρία των τίγρεων, τότε αυτή η τάση θα μπορούσε να αναστραφεί, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες.
Γενικά, ο παγκόσμιος πληθυσμός των τίγρεων κινδυνεύει να εξαλειφθεί αν η διεθνής κοινότητα δεν βρει σύντομα νέες στρατηγικές για να διασφαλίσει την επιβίωσή τους.
Σε διάσκεψη που πήραν μέρος 200 ειδικοί από 20 χώρες, καθώς και εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, του World Wildlife Fund και άλλων οργανώσεων στο Νεπάλ, τονίστηκε η ανάγκη σωτηρίας αυτής της άγριας ζωής με συλλογική στρατηγική και παγκόσμια αλληλεγγύη.
Σε όλο τον κόσμο το κυνήγι τίγρεων είναι παράνομο και η εμπορία του δέρματος ή των οστών τους απαγορεύεται από μια συνθήκη, την οποία έχουν υπογράψει 167 χώρες.
Στην Ασία και κυρίως στην Κίνα, το κυνήγι τίγρεων είναι πολύ επικερδές, καθώς κάποια μέρη του ζώου χρησιμοποιούνται ακόμη από την παραδοσιακή ιατρική και για την παρασκευή αφροδισιακών προϊόντων, ενώ το δέρμα τους εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στην διακόσμηση σπιτιών και επίπλων. Σύμφωνα με τους ειδικούς το δέρμα μίας τίγρης κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια στις αγορές του Νεπάλ, τιμή που μπορεί ακόμα και να δεκαπλασιαστεί αν πωληθεί στο εξωτερικό.
Bionew

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ