Ads 468x60px

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Θανατώνει ζώα η Ν. Κορέα λόγω αφθώδους πυρετού

Η Νότια Κορέα θανάτωσε το 15% του συνολικού πληθυσμού χοίρων και βοοειδών της χώρας για τον περιορισμό των κρούσματων του αφθώδους πυρετού, ενώ ίδια συνταγή ακολουθήθηκε και για την αντιμετώπιση της γρίπης των πτηνών.
Περίπου το 15% του συνολικού πληθυσμού χοίρων και βοοειδών της χώρας ανακοίνωσε ότι θανάτωσε η Νότια Κορέα προκειμένου να περιορίσει τα κρούσματα του αφθώδους πυρετού, ενώ θανάτωσε επίσης το 3% των πουλερικών της για να αντιμετωπίσει τη γρίπη των πτηνών.
Η τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας έχει επιβεβαιώσει μέχρι σήμερα 120 κρούσματα αφθώδους πυρετού, καταγράφοντας αύξηση από τα 116 που ήταν την Παρασκευή, και 26 κρούσματα γρίπης των πτηνών H5N1, από 23 την Παρασκευή, όπως αναφέρεται σε ανακοινώσεις του υπουργείου Γεωργίας.
Το υπουργείο ανακοίνωσε πως 2,1 εκατομμύρια ζώα, κυρίως χοίροι, και 3,6 εκατομμύρια πουλερικά, κυρίως κότες, θανατώθηκαν και θάφτηκαν.
Τα κρούσματα αφθώδους πυρετού ξεκίνησαν από τους χοίρους στις 28 Νοεμβρίου στην πόλη Αντόνγκ, στην επαρχία Βόρεια Γκιεονγκσάνγκ, και επεκτάθηκαν γρήγορα σε έξι επαρχίες, με αποτέλεσμα η Νότια Κορέα να επεκτείνει τον εμβολιασμό των ζώων σ' όλη τη χώρα.

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ