Ads 468x60px

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η ιστορία και η θεραπευτική δύναμη της Yoga (γιόγκα)

Η yoga δεν ξεκίνησε από τους ανθρώπους αλλά από τα ζώα.
Στην ουσία η yoga μιμείται τις στάσεις και τις κινήσεις των ζώων.
Καθώς οι άνθρωποι παρατηρούσαν την φύση, ανακάλυψαν πως οι ικανότητες και τα κατορθώματα των ζώων, μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τον ίδιο με αποτέλεσμα την φυσική και πνευματική τους διαύγεια........

[yoga-cats-0[6].jpg] 
Άλλωστε στην yoga υπάρχουν πολλές στάσεις με ονόματα ζώων και στοιχείων της φύσης βλέπε στάση της γάτας, στάση του πολεμιστή , στάση του σκύλου, στάση του δέντρου, savasana που μιμείται τον τρόπο που ξαπλώνουν τα panda… μέχρι και την κότα μπορείς να κάνεις – η κότα έχει απίστευτο γέλιο… όταν την έκανα για 1η φορά δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω.
[yoga-cats-2[7].jpg] 
Επειδή έχω κάνει yoga στο παρελθόν, μπορώ με σιγουριά να σας πω, πως τα αποτελέσματα της είναι εκπληκτικά τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχική ηρεμία και γαλήνη. Φυσικά, όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την βοήθεια ενός καλού δασκάλου. Η yoga θα σε κάνει ευλίγιστη, θα βελτιώσει τον τρόπο που αναπνέεις και θα γιατρέψει πολλούς μυικούς και όχι μόνο πόνους.
Πόσες φορές έχω ζηλέψει τα γατόνια μου και τα τεντώματά τους, δεν περιγράφεται.
[yoga-cats-4[9].jpg] 
Τα βλέπεις να έχουν μια άνεση σε όλες τις κινήσεις τους χωρίς να πονάνε. Πέφτουν από τον 4ο όροφο και δεν παθαίνουν τίποτα. Στην επόμενη μου ζωή θα ήθελα να είμαι γάτα αλλά σε ένα κόσμο χωρίς αυτοκίνητα ώστε να μπορώ να ζήσω ελεύθερη.
aesthetics-soo.

0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αρχειοθήκη

η διαδρομη

Το email μας

bleforada@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας

Φίλοι

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ