Γιάννης Δεβετζόγλου,
Ενα αντίσωμα που βρίσκεται στη φύση μόνο στους καρχαρίες, θα μπορούσε να βοηθήσει στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με....
βρεατανούς επιστήμονες.
Όπως εκτιμούν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντιν στη Βρετανία, οι αντιγονικοί υποδοχείς της αιμοσφαιρίνης (IgNAR), θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο στην πρόληψη ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων, αλλά και στη δημιουργία νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων.
Η έρευνα θα επικεντρωθεί στα καρκινικά μόρια HER2 και HER3 που προκαλούν τον μεγαλύτερο αριθμό καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με τους Τάιμς. Ο στόχος των ειδικών είναι να σταματήσουν τη δράση αυτών των μορίων, τα οποία «διατάζουν» τα υπόλοιπα κύτταρα πότε θα πολλαπλασιαστούν και πότε θα πεθάνουν. Δηλαδή ρυθμίζουν τον κύκλο ζωής των κυττάρων και προκαλούν καρκίνο.
«Τα αντιγόνα IgNAR επιτίθενται στους στόχους, δηλαδή στα καρκινικά κύτταρα, σαν ιοί ή παράσιτα», εξηγεί Ελεν Ντούλεϊ, από το Ιδρυμα Βιολογικών Επιστημών της Βρετανίας. Ετσι, τα αδρανοποιούν και σταματά να ελέγχουν τα ανθρώπινα κύτταρα, διαδικασία που μπλοκάρει και την ανάπτυξη του καρκίνου.
Νεα
0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:
Δημοσίευση σχολίου