Σούπερ λιχουδιά αποτελούν στην Ταΐλάνδη τα έντομα, που εκτρέφονται σε φάρμες, κι από εκεί πωλούνται στους δρόμους ως φαστ-φουντ.
Υπάρχουν περίπου 20.000 αγρότες εντόμων στο ΒΑ τμήμα της Ταϊλάνδης και τα τελευταία 15 χρόνια η χώρα κατέχει ηγετική θέση στην καλλιέργεια και στην....
επεξεργασία εντόμων.
Κάθε χρόνο παράγει κατά μέσο όρο 7.500 τόνους: κυρίως γρύλους και μπαμπού κάμπιες.
Τα έντομα έχουν γίνει ένα δημοφιλές σνακ σε τουριστικά σημεία, όπως στο Khao Sarn Road, και γενικά πωλούνται σε καροτσάκια στον δρόμο.
Η πιο δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος είναι το τηγάνισμα και η πλέον γευστική λιχουδιά είναι γρύλοι πασπαλισμένοι με λεμονόχαρτο και τσίλι. Όσοι τους δοκίμασαν λένε πως έχουν γεύση τηγανητής γαρίδας.
Πρόσφατα, η υπηρεσία τροφίμων και γεωργίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανέφερε σε έκθεσή της ότι με την κατανάλωση εντόμων θα αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του υποσιτισμού.
Κώστα Αναγνωστόπουλος
Υπάρχουν περίπου 20.000 αγρότες εντόμων στο ΒΑ τμήμα της Ταϊλάνδης και τα τελευταία 15 χρόνια η χώρα κατέχει ηγετική θέση στην καλλιέργεια και στην....
επεξεργασία εντόμων.
Κάθε χρόνο παράγει κατά μέσο όρο 7.500 τόνους: κυρίως γρύλους και μπαμπού κάμπιες.
Τα έντομα έχουν γίνει ένα δημοφιλές σνακ σε τουριστικά σημεία, όπως στο Khao Sarn Road, και γενικά πωλούνται σε καροτσάκια στον δρόμο.
Η πιο δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος είναι το τηγάνισμα και η πλέον γευστική λιχουδιά είναι γρύλοι πασπαλισμένοι με λεμονόχαρτο και τσίλι. Όσοι τους δοκίμασαν λένε πως έχουν γεύση τηγανητής γαρίδας.
Πρόσφατα, η υπηρεσία τροφίμων και γεωργίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανέφερε σε έκθεσή της ότι με την κατανάλωση εντόμων θα αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του υποσιτισμού.
Κώστα Αναγνωστόπουλος
0 ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΑΝ:
Δημοσίευση σχολίου